Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Rolno Spożywczego “BASSO” Sp. z o.o.

201 33-388 Gołkowice Dolne

Opis

Żółtko w proszku od BASSO to prawdziwy przełom w dziedzinie przetwórstwa jajecznego. Dzięki zaawansowanym technologiom produkcji, udało się zachować bogactwo smaku i odżywcze korzyści świeżego żółtka w wygodnej, proszkowej formie. To idealne rozwiązanie dla cukierników i producentów sosów, którzy pragną dodać głębi smaku i aksamitnej tekstury swoim produktom, jednocześnie korzystając z łatwości użycia i długiego terminu przydatności.

Oferowane usługi/produkty:
Produkcja:
Jaja w proszku
Żółtko w proszku
Białko w proszku
Białko w proszku wysokopieniste
Albumina – odcukrzone białko w proszku wysokopieniste
Masa jajowa płynna pasteryzowana
Białko płynne pasteryzowane
Żółtko płynne pasteryzowane
Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Rolno – Spożywczego Basso Sp. z o.o. istnieje od 1991 r. Basso to firma prywatna w całości oparta na polskim kapitale. Na bazie wieloletnich i bogatych doświadczeń oraz kompleksowej wiedzy dotyczącej branży jajczarskiej w 1997 r. stworzyliśmy Zakład Przetwórstwa Jaj, który do dziś jest zlokalizowany w Gołkowicach Dolnych.